Sprængt kalvebryst

m. kartofler, peberrod og Gule Ærter

Til 4 personer


 

Ingredienser

  • 1 kilo saltet kalve eller oksebryst
  • 50 gram friskrevet peberrod
  • 500 gram små kartofler
  • 1 liter klassisk gule ærter tilberedt med enten Møllerens® Gule Ærter eller Møllerens® Gule Flækærter (kan med fordel være fra dagen før)
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt persille
  • 200 gram koldt smør
  • Godt rugbrød, gerne hjemmebagt

 

Fremgangsmåde

Kog oksebrystet mørt i vand, så det netop dækker kødet.

Når kødet er helt mørt, skæres det i mindre stykker. Imens indkoges kogelagen til ca. 2 dl.

Kog kartoflerne møre i den indkogte kogelage.

Vend ærtesuppen med kød og kartofler og smag til med den indkogte lage samt salt og peber. Drys med masser af hakket persille, purløg og friskrevet peberrod.

Retten serveres som frikassé med godt rugbrød og koldt smør til.

Tip: Server gerne gammeldags grov sennep til. Du kan også bruge andet end brystkød som f.eks. skank eller kæber. 

HENT OPSKRIFT SOM PDF

 


 

Luk
OK
Background