Klassiske Gule Ærter

Til 10 personer


 

Ingredienser

  • 1 kilo Møllerens® Gule Ærter
  • eller Møllerens® Gule Flækærter
  • Vand eller tynd bouillon (nok til at dække kødet)
  • 1 kilo saltet flæsk, bryst eller skank
  • 1,5 kilo fersk svinebov
  • 500 gram gulerødder
  • 500 gram selleri
  • 2 pastinakker
  • 5 porrer
  • Suppevisk med persille, timian og porretoppe

 

Fremgangsmåde

Kødet sættes over i koldt vand eller tynd bouillon og koges op under afskumning. Herefter tilsættes rensede men hele grøn- sager og suppevisk.

Lad grønsagerne simre til de netop er møre. Tag dem herefter op, og skær dem i passende stykker.

Imens koges kødet mørt og tages ligeledes op og skæres i stykker.

Kom de gule ærter direkte i suppen, og kog suppen, til den er mør og lind i konsistensen (anvender du Møllerens® Gule Ærter er kogetiden ca. 5-10 min., med Møllerens® Gule Flækærter er kogetiden ca. 45 min.). Herefter tilsættes grøn- sagerne igen, og der smages til med salt og peber.

Det hele serveres med kødet ved siden af og med groft rug- brød og evt. sennep til.

Tip: Du kan også servere kartofler, medisterpølse eller kød- boller i suppen. Opskriften på klassiske gule ærter varierer fra egn til egn.

HENT OPSKRIFT SOM PDF

 


 

Luk
OK
Background