Ærtepuré
m. stegt svinemørbrad og porre i timianolie
Til 4 personer
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 1 liter klassisk gule ærter (gerne tyk i konsistens) tilberedt med enten Møllerens® Gule Ærter eller Møllerens® Gule Flækærter. Kan med fordel være fra dagen før.
- 2 – 4 porrer afhængig af størrelsen
- 1 lille bundt frisk timian
- 1 dl olivenolie (eller anden olie)
Fremgangsmåde
Steg mørbraden i gryde eller ovn til den er gennemstegt, men stadig saftig.
Flæk og rens porrerne, og damp dem i lidt vand tilsat salt.
Blend timian i olie til en grøn olie. Vend de lune, møre porrer i denne olie.
Kog den tykke ærtesuppe, blend den luftig i sidste øjeblik, og smag til med salt og peber.
Server porrerne med svinemørbraden i skiver, og brug ærte- suppen som en slags sovs
Tip: Brug gerne stegetermometer. Til svinekød skal kernen være 64 grader. Tilsæt gerne lidt spinat eller persille, når du blender olien, så den bliver endnu flottere grøn.