Ærtepuré

m. stegt svinemørbrad og porre i timianolie

Til 4 personer


 

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 liter klassisk gule ærter (gerne tyk i konsistens) tilberedt med enten Møllerens® Gule Ærter eller Møllerens® Gule Flækærter. Kan med fordel være fra dagen før.
  • 2 – 4 porrer afhængig af størrelsen
  • 1 lille bundt frisk timian
  • 1 dl olivenolie (eller anden olie)

 

Fremgangsmåde

Steg mørbraden i gryde eller ovn til den er gennemstegt, men stadig saftig.

Flæk og rens porrerne, og damp dem i lidt vand tilsat salt.

Blend timian i olie til en grøn olie. Vend de lune, møre porrer i denne olie.

Kog den tykke ærtesuppe, blend den luftig i sidste øjeblik, og smag til med salt og peber.

Server porrerne med svinemørbraden i skiver, og brug ærte- suppen som en slags sovs

Tip: Brug gerne stegetermometer. Til svinekød skal kernen være 64 grader. Tilsæt gerne lidt spinat eller persille, når du blender olien, så den bliver endnu flottere grøn. 

HENT OPSKRIFT SOM PDF

 


 

Luk
OK
Background