Ærtesuppe m. jordskokker og ristede brød-croutons

Til 4 personer


 

Ingredienser

  • 1 liter klassisk gule ærter tilberedt med enten Møllerens® Gule Ærter eller Møllerens® Gule Flækærter (kan med fordel være fra dagen før)
  • 400 gram jordskokker
  • 4 skiver daggammelt brød
  • 200 gram smør
  • 1 dl hønsebouillon

 

Fremgangsmåde

Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker. Gem 1⁄3 af de udskårne jordskokker i koldt vand.

Kog jordskokkerne møre i hønsebouillon. Tilsæt ærtesuppen og kog det hele godt igennem. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.

Steg i 100 gram smør de resterende jordskokker i små tern, til de netop er møre.

Skær brødstykkerne i tern, og steg dem gyldne i det resterende smør. Afdryp på fedtsugende papir (eksempelvis køkkenrulle)

Anret suppen i varme kopper eller suppetallerkener. Fordel brød og brunede jordskokker i hver portion.

Tip: Suppen kan også tilberedes med andre grønsager end jordskokker som f.eks. blomkål, hvidkål eller gulerødder. 

HENT OPSKRIFT SOM PDF

 


 

Luk
OK
Background