Klassiske Gule Ærter
Til 10 personer
Ingredienser
- 1 kilo Møllerens® Gule Ærter
- eller Møllerens® Gule Flækærter
- Vand eller tynd bouillon (nok til at dække kødet)
- 1 kilo saltet flæsk, bryst eller skank
- 1,5 kilo fersk svinebov
- 500 gram gulerødder
- 500 gram selleri
- 2 pastinakker
- 5 porrer
- Suppevisk med persille, timian og porretoppe
Fremgangsmåde
Kødet sættes over i koldt vand eller tynd bouillon og koges op under afskumning. Herefter tilsættes rensede men hele grøn- sager og suppevisk.
Lad grønsagerne simre til de netop er møre. Tag dem herefter op, og skær dem i passende stykker.
Imens koges kødet mørt og tages ligeledes op og skæres i stykker.
Kom de gule ærter direkte i suppen, og kog suppen, til den er mør og lind i konsistensen (anvender du Møllerens® Gule Ærter er kogetiden ca. 5-10 min., med Møllerens® Gule Flækærter er kogetiden ca. 45 min.). Herefter tilsættes grøn- sagerne igen, og der smages til med salt og peber.
Det hele serveres med kødet ved siden af og med groft rug- brød og evt. sennep til.
Tip: Du kan også servere kartofler, medisterpølse eller kød- boller i suppen. Opskriften på klassiske gule ærter varierer fra egn til egn.